Четвер, 28.03.2024, 20:49

Про Книги

Меню сайту
Книжкові події
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Лютий » 23 » Які формати електронних книг використовуються?
15:36
Які формати електронних книг використовуються?

.txt – стандартний текстовий файл. Більша частина форматування буде втрачена, але книга відкриється будь-якою програмою.
.rtf – текст з форматуванням, зручний для читання на компютері та роздрукування.
.htmll – гіпертекст. Може бути відкрита веб-браузером, безліччю «читалок» і редакторів. 
.fb2 – відкритий формат на основі XML, напряму читається програмою Haali Reader та багатьма іншими. Читалки» і редактори існують для практично будь-якої ОС. Існує також програма конвертер FB2Any. Рекомендований для пристрою PocketBook.


.lrf – формат, що використовується в сімействі пристроїв Sony Reader. 
.doc.prc – документи для читання на Palm (Mobi Pocket і т.п.). 
.pdf – документ Adobe Acrobat. Варіант для аркуша A4 чудово підходить для роздрукування, версія A6 підходить для читання на багатьох e-ink рідерах. 
.epub – формат, що активно просувається фірмою Adobe, заснований на HTML. Підтримується багатьма сучасними програмами и більшістю нових пристроїв. Достатньо зручно використовувати його на iPhone. 
.isilo3 – спеціалізований формат для вдосконаленої программы-читалки iSilo, яка доступна для багатьох платформ (Windows mobile, Palm). 
.rb – книги для спеціалізованих пристроїв Rocket e-book/REB1100. 
.lit – формат для програми-читалки Microsoft Reader. Програма існує для всієї лінійки Windows, крім того, вміє «читати текст книги вголос».
.acsm – формат, що використовується програмою Adobe Digital Editions для отримання даних активації на віддалений сервер, який використовує ці дані для отримання захищенної книги в формате PDF (або epub), котрий у разі успішної активації завантажується на Ваш комп'ютер.

Переглядів: 4030 | Додав: ostapnew | Теги: формати, текстові файли | Рейтинг: 3.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: