Четвер, 25.04.2024, 14:55

Про Книги

Меню сайту
Книжкові події
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 7 » Все про електронні книги. Плюси, мінуси, факти…
13:28
Все про електронні книги. Плюси, мінуси, факти…
Та власне, а чому? Та дуже просто, були часи коли люди зберігали інформацію на глиняних дощечках, папірусі як на носіях інформації. Але час не стоїть на місці, натомість їм прийшов папір, з’явилися газети, книги, у яких начебто й були недоліки, наприклад: дуже легко знищити, втратити, але і було дуже багато плюсів, дешевизна виготовлення, простота в обігу, просто кажучи зручність у використанні, і т.д. Тому люди і не продовжували писати на дощечках, а перейшли на папір.

Але прогрес не стоїть на місці, і на зміну старому прийшов більш зручний носій інформації, який поступово розвивався і до цих пір постійно розвивається. В результаті цього й одержали широке поширення електронні варіанти звичайних книг, видань, а згодом і взагалі книг існують лише в електронному варіанті, і кількість таких книг, а так само просто оцифрованих збільшується з кожним днем. Чому ж вони отримали таке розповсюдження?
Дуже просто, це знову ж, велика кількість переваг відрізняють електронні книги від друкованих видань:
По перше саме напевно головне ціна. Приміром середня книжечка в книжковому магазині коштує близько 20-40 грн, а більш менш змістовна 50-100, я вже не кажу про різні довідники та енциклопедії.

Для порівняння 105 електронних книг про комп’ютери які пропонують різні сайти коштують усього 80 грн, тобто фактично парочка інша книг в магазині – 200, різницю вловили? Вигода колосальна! Чи не правда?

Та до того ж сучасна інформація повинна бути свіжою, і потрібної зазвичай в даний момент, тому як наука і техніка не стоїть на місці і розвивається дуже стрімкими темпами. І наприклад кілька книг які ви брали для самонавчання або просто для з’ясування кількох питань будуть через рочок другий просто не затребуваними, застарілими, і так і проведуть залишок життя на курній полиці. А тоді який був сенс за них платити такі гроші, якщо надалі їх і викинути шкода і місця займаю багато. Чого не скажеш про електронні видання, які наприклад, якщо й застаріли дуже просто закинути і забути, тому що місця займають мінімум і ціна відповідна, тобто не шкода.

Перевага ще в зручності пошуку, припустимо вам потрібно знайти якусь любо інформацію за ключовими словами, фразами, або виразами, навряд чи таке можна зробити із звичайною книгою, чого не скажеш про електронні варіанти книг.

Так само не мала зручність полягає в зручності зберігання і малому обсязі займаним електронними книгами, тобто на одному-трьох дисках вміститься рівно стільки книг скільки насилу вміститься у великі книжковій шафі, а диск можна покласти хоч в кишеню і взяти його з собою на роботу, до друзів, тобто виходить ще одна перевага: зручність не тільки в зберіганні, а й у перенесенні інформації.

Продовжуючи тему можна знайти просто купу плюсів електронних виданні. Ну, наприклад вам потрібний реферат за такою то темі, немає нічого простіше взяти кілька окремих глав або пунктів з електронної книги і скопіювати у Word, ніж цей текст сканувати, розпізнавати або тим більше набирати …

Звичайно є в електронних книг і невеликий мінус, так сказати не на світі нічого ідеального, полягає він в тому що книгу можна читати не скрізь, хоча і це не такий великий мінус наприклад тим у кого є кишеньковий ПК, ноутбук, або принтер і при необхідності дуже просто роздрукувати п’ят інший сторінок і взяти з собою знаючи, що буде час цим зайнятися.

Хоча не завжди цей мінус можна усунути, але тим не менш якщо врахувати що в противагу йому величезну кількість таких переваг (див. вище) то і задумаєшся, а чи так він значущий? Напевно для більшості немає, тому що комп’ютери зараз отримали просто величезне поширення, і їх кількість продовжує збільшуватися, і в більшості вже напевно є парочка інша електронних видань, журналів, книг тобто в принципі ви і самі оцінили принади і можливості, просто не звернули на увагу, адже так? Упевнений що так. Тобто все описане вище вже багато і знали, просто не здогадувалися, ну а якщо й ні, тим більше добре, будете знати. А знання це сила! Тому застосовуйте завжди і скрізь де тільки можна.
Переглядів: 6797 | Додав: ostapnew | Теги: e-bbok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: